Cartof umplut la cuptor

DSCF9553

Cartoful este un aliment de baza in multe bucatarii.Este foarte hranitor,plin de vitamine si minerale dar are si numeroase proprietati terapeutice.
Iata o reteta in care cartoful este vedeta…este o reteta care necesita un timp mai lung de preparare dar care poate fi servita foarte bine la micul-dejun sau la cina si care o sa fie cu siguranta si pe placul copiilor.

Ingrediente:

2 cartofi fainosii de dimensiune medie
2 oua mici
50 gr. kaizer
100 gr. cascaval
250 gr. unt
sare
piper

Spalam cartofii si ii punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ o ora.Cand s-au copt ii scoatem,ii lasam cateva minute la racit apoi le taiem un capac,cu o lingurita scoatem miezul lasand totusi un strat de 2-3 mm pe coaja.

Miezul de cartof zdrobit il amestecam cu untul, kaizerul,cascavalul,sarea si piperul.Umplem cartofii cu aceasta compozitie.In mijlocul fiecarui cartof facem o adancitura cu ajutorul unei lingurite,in care vom pune cateun ou.

Cartofii astfel pregatiti ii punem intr-o tava si ii mai dam la cuptor pentru 20 de minute pana cand oul este facut(albusul tare,galbenusul usor moale).

Se servesc calzi , asezonati cu patrunjel proaspat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s