Tarta cu lamaie

IMG_2411

Iata o minunata reteta de tarta cu lamaie.Ce poate fi mai bun decat un blat crocant o crema catifelata si racoritoare si o bezea pufoasa?O tarta celebra care trebuie neaparat incercata.

Ingrediente:

Crusta:
250 gr faina
100 gr unt
50 ml apa

Crema:
200 gr zahar
50 gr amidon
coaja rasa de la 2 lamai
4 galbenusuri
100 ml zeama de lamaie
300 ml apa

Bezea:
4 albusuri
150gr zahar pudra
2 picaturi zeama de lamaie

Pentru a face crusta amestecam faina cu untul si cand amestecul devine nisipos adugam apa rece si amestecam.cand aluatul s-a format il acoperim si il dam la frigider 10-15 min.
Intre timp incalzim cuptorul la 160 de grade.
Scoatem aluatul si cu ajutorul unui sucitor il intindem pe o foaie de copt.Punem tava cu gura in jos peste aluat pentru a vedea cat de mult trebuie intins si lasam sa depaseasca cam cu 1-2 cm marginea tavii.Aranjam apoi aluatul in tava,taiem surplusul de margine si il intepam cu furculita din loc in loc.Punem foaia de copt peste aluat si in mijloc punem boabe de fasole pentru a nu creste aluatul.

IMG_2384

Din marginile care le-am taiat am facut o minitarta pentru pitica mea.
Introducem tava la cuptor si o lasam 10 minute , dupa care o scoatem , luam foia de copt si o mai lasam 5 minute sa re rumeneasca.
Lasam crusta sa se raceasca si pregatim crema.
Intr-o cratita punem zaharul,amidonul si coaja de lamaie pe care le amestecam cu galbenusurile.Adaugam zeama de lamaie si apa si mestecam energic cu un tel pentru a nu se face cocoloase.
Punem cratita pe foc mic amestecam incontinuu pana cand crema incepe sa se ingroase.Atunci luam cratita de pe foc si o lasam la racit.

Intr-un castron punem albusurile cu 2 picaturi de zeama de lamaie si le mixam.Cand s-au intarit punem treptat zaharul pudra.

Si asamblam tarta :in crusta coapta punem crema de lamaie niveland-o cu o spatula si deasupra ,cu ajutorul unei linguri punem bezeaua.
Cam asa arata tarta asamblata:
IMG_2390

Coacem tarta la foc mic 10-15 minute pana ce bezeaua devine maronie.
IMG_2394

O lasam sa se raceasca cam 2 ore dupa care o scoatem din forma si o mutam pe un platou.Daca aveti rabdare o lasati peste noapte la frigider daca nu…puteti sa o savurati.La noi niciodata nu apuca sa stea pana a doua zi…

IMG_2410

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s