Tort Alexa

IMG_2697

Acum cateva zile a fost ziua de nastere a unui prieten forte bun.Era sambata seara,undeva in jur de ora 9,eu doar cu pitica acasa,sotul meu era plecat din localitate si deodata mi-am amintit ca a doua zi trebuia sa mergem la ziua prietenului nostru.Trebuia cadou…si cum eu nu am nicio treaba cu alegerea cadourilor si sotul meu nu era acasa am decis sa fac un tort.Asa surprind doi oameni dintr-o data:si pe sarbatorit si pe sotul meu(care nu mai era obligat a doua zi cand vine obosit de pe drum sa mearga sa ia cadou).Zis si facut:am deschis larg usa frigiderului si am inceput sa adun una,alta sa fac tortul(acum intelegeti de ce are figurine roz,sarbatoritul fiind barbat…pentru ca doar zmeura am avut pentru colorarea pastei de zahar :D)
Asadar,iata minunata reteta

Ingrediente:

Blat:
6 oua
4 linguri de faina
4 linguri de cacao
1 plic praf de copt
100 ml ulei
1 lingurita coji de portocale

Crema:

1 litru lapte
100 gr. ciocolata neagra
100 gr. zahar
100 gr. amidon
200 gr.unt
100 gr.zahar pudra

Sirop:
200 ml apa
50 gr.zahar
3 linguri rom

Glazura:
pasta de zahar(reteta o gasiti intr-un post din categotia”Cum fac…”)

Mixam ouale cu zaharul pana cand acesta este topit si compozitia isi dubleaza volumul,apoi adugam usor uleiul.Se amesteca faina cu cacao si praf de copt si adaugam putin cate putin in amestecul de ou.Tapetam o tava cu hartie de copt , turnam aluatul in ea si dam la cuptorul prencalzit la 180 de grade timp de 20-30 minute pana cand trece “testul scobitorii” .

Pentru sirop punem apa impreuna cu zaharul si romul la fiert pana cand zaharul se topeste.Luam de pe foc si lasam la racit.

Intre timp facem crema:din litrul de lapte oprim o cana iar restul il punem la fiert intr-o cratita cu pereti grosi impreuna cu ciocolata si zaharul.Pana cand laptele fierbe mixam untul cu zaharul pudra pana cand obtinem o compozitie spumoasa.In cana de lapte pe care am oprit-o desfacem amidonul si il adaugam peste laptele din cratita cand acesta incepe sa fiarba.Amestecam continuu si foarte bine crema pe foc pana cand se ingroasa.O lasam sa se raceasca si cand s-a racit adaugam crema de unt.
IMG_2683
Cand blatul s-a racit il taiem in trei si insiropam fiecare felie.
IMG_2684
Montam tortul:punem primul blat,apoi jumatate din crema,al doilea blat,restul de crema si la final al treilea blat.
IMG_2686
Acum este momentul in care Domnia Sa Tortul va merge la frigider sa se odihneasca pana a doua zi cand va fi imbracat in haina de pasta de zahar si dus la chef…ZIUA LUI ALEXA

LA MULTI ANI ALEXA!
IMG_2695

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s