Carnaciori afumati pe varza acra

IMG_2780

Varza acra…eterna partenera a carnii de porc.Fie ca vorbim de varza acra cruda,in salata,langa pomana porcului,de exemplu,sau de varza acra calita langa niste carnaciori sau costite afumate ,varza acra va acompania intotdeauna carnea de porc pentru a-i evidentia aroma unica.In timpul iernii e aproape imposibil sa vorbim de una fara cealalta.Si daca mai punem si mamaliguta langa avem reteta perfecta pentru o iarna minunata.

Ingrediente:

1 kg varza murata
o lingura de untura
o ceapa potrivita
200 ml bulion
300 gr carnaciori de casa de porc
100 gr sunculita afumata
1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita marar uscat
piper

Varza acra o lasam sa stea in apa o ora sau doua pentru a iesi excesul de sare din ea,apoi o taiem julien.
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit intr-o lingura de untura.Cand ceapa a inceput sa se moaie adaugam carnaciorii taiati felii cam de doua degete si sunculita taiata cubulete si mai lasam 4-5 minute la calit.
IMG_2765
Adaugam varza taiata in tigaie impreuna cu o jumatate de cana de apa.Condimentam cu cimbru,marar si piper si lasam pe foc aproximativ 40 de minute.Cand varza a inceput sa se moaie ,o mutam intr-o tava si o dam la cuptor pentru inca 15-20 de minute pentru a se rumeni.
Servim alaturi de mamaliguta calda(reteta o gasiti la sectiunea”Cum fac…”)si ardei iute murat.
IMG_2779

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s