Saratele cu parmezan

IMG_2829

Saratelele cu parmezan sunt acele gustari care nu rezista niciodata mai mult de doua zile la noi in casa.Sunt usor de facut ,delicioasi si imi amintesc mereu de copilarie.Imi amintesc ca faceam saratele cu bunica si 2-3 zile dupa aveam mereu saratele in pachetetelul de la scoala.Din acelasi aluat facea saleuri si covrigei:pentru saleuri avea un cutit special cu lama ondulata cu care le taia iar pentru covrigei avea vreo 2-3 forme din inox.Mie imi cumparase o forma cu care eu faceam mici covrigei in forma de „8”.Doar eu lucram cu acea forma…aveam tava mea in care ii puneam singura,unul langa altul,ii ungeam cu galbenus de ou si ii presaram cu branza,cu susan sau chimen.Aceeasi reteta a bunicii o facem si astazi doar ca de aceasta data am schimbat branza cu parmezanul.

Ingrediente:
700 gr. faina
250 gr. untura(sau unt sau margarina)
2 oua
25 gr. drojdie
100 ml lapte
140 gr. iaurt
250 gr. parmezan
sare
seminte de chimen

Dizolvam drojdia in laptele incalzit si o lasam sa stea 10-15 minute.
Untura o amestecam cu un ou.
Intr-un castron punem jumatate din faina si sare si le amestecam cu untura.Adaugam drojdia,parmezanul si restul de faina si framantam timp de 10 minute pana cand obtinem un aluat ferm.
Impartim aluatul in 3 bucati,tapetam masa de lucru cu faina si,cu un sucitor,intindem o foaie potrivit de groasa pe care o taiem in bastonase de aproximativ doua degete grosime.
Luam cel de-al doilea ou,separam galbenusul de albus si ungem saratelele cu galbenus batut si le presaram cu seminte de chimen.
IMG_2827
Punem saratelele in tava si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute.

Le putem servi ca atare sau impreuna cu salate.

 

IMG_2807

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s