Tocanita de cartofi cu carnati afumati

IMG_2842

Tocanita de cartofi pare o mancare banala insa la noi in casa are un loc de cinste.Noi o indragim foarte mult si atat eu cat si sotul meu o facem in orice perioada a anului in foarte multe variante.Astazi,pentru ca iarna inca nu este trecuta am ales sa o facem cu carnati de casa afumati.

Ingrediente:
1 kg cartofi
o ceapa mare
2 linguri de ulei
4-5 catei de usturoi
200 gr. bulion
un ardei gras
400 gr. carnat afumat
100 gr. sunculita afumata
1/2 lingurita chimen
o legatura marar verde
sare
piper

Curatam cartofii,ii taiem cubulete si ii lasam intr-un castron cu apa.
Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei impreuna cu ceapa taiata cubulete si usturoiul feliat subtire si le lasam 2-3 minute la calit.
Adaugam bulionul,ardeiul gras tocat ,carnatul taiat felii de doua degete grosime si sunculita taiata cubulete.Lasam totul la calit pentru inca 5 minute apoi adaugam cartofii si apa cat sa ii acopere.
Punem o jumatate de lingurita de chimen si jumatate din legatura de marar si lasam pe foc sa fiarba la foc potrivit spre mic pentru 40 de minute pana cand cartofii se moaie.Atentie la cartofi sa nu fiarba prea mult pentru ca atunci se vor sfarama si mancarea va avea aspectul unui pireu.
Cand cartofii sunt fierti potrivim de sare si piper si adaugam restul de marar tocat.
Daca tot este cu afumatura tocnita,o servim cu muraturi asortate.

IMG_2839

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s