Chiftele de spanac

IMG_2880

Spanacul este alimentul minune de care putem sa ne bucuram tot timpul anului.Indiferent ca il folosim ca si garnitura langa carne sau singur , spanacul este o sursa foarte importanta de fier si vitamine.Astazi va prezint o reteta speciala care are la baza spanacul.

Ingrediente:

450 gr. spanac congelat
100 gr. telemea de oi
un ou
o lingurita pasta de masline
125 gr. pesmet
sare
piper

Eu de data aceasta am folosit spanac congelat dar se poate face foarte bine si din spanac proaspat.
Punem spanacul la fiert cu putina sare timp de 10 minute ,apoi il strecuram si il punem intr-un bol.Spanacul care l-am avut eu a fost tocat dar daca folositi spanac proaspat,dupa ce il scurgeti de apa il tocati cat mai marunt.
Peste spanac adaugam telemeaua rasa, oul ,pasta de masline si condimentam cu sare si piper.
Cu mana modelam bilute din compozitia de spanac si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
IMG_2860
Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Putem servi chiftelutele simple sau alaturi de carne prajita.
Noi acum le-am servit impreuna cu oua posate langa pulpe de pui prajite si sos dulce-acrisor(reteta o gasiti la sectiunea”Sosuri”).
IMG_2884

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s