Pireu de sfecla

IMG_2909

Sfecla rosie este una dintre radacinoasele foarte bogate in acid folic,un nutrient foarte necesar dezvoltarii bebelusilor.Deasemenea contine potasiu,fier si magneziu dar si vitaminele A,B,C si E.
Sfecla rosie poate fi introdusa bebelusilor in jurul varstei de 6-7 luni.Se poate consuma atat cruda sub forma sucului cat si coapta sau fiarta.

Ingrediente:

O sfecla mica (aprox.200 gr.)
Un cartof mic(aprox.100 gr.)
o lingurita iaurt
30 ml lapte cald

Spalam sfecla si cartoful,le stergem cu un prosop apoi le intepam din loc in loc cu o furculita(ca sa nu plesneasca in timpul coptului)si le introducem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute(pana trec „proba furculitei”).
Sfecla o curatam de coaja si o dam prin blender,cartoful curatat si pe el de coaja si il pisam cu furculita.Le amestecam adaugand laptele caldut si iaurtul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s