Tort de clatite cu ciocolata

IMG_2889

Daca vreti sa faceti un desert sofisticat dar usor va recomand tortul de clatite.La prima veder ar putea parea banal dar nu este deloc asa…este un tort delicios,pufos,cremos si aromat…da cu totul alt inteles clatitelor.

Ingrediente:

Clatite:
2 oua
250 gr. faina
400 ml lapte
100 ml smantana
50 gr. zahar

Crema:
4 galbenusuri
500 ml. lapte
100 gr. zahar
25 gr. cacao
50 gr. amidon
100 gr. ciocolata neagra
200 gr. unt
1/2 esenta de rom

Pentru clatite punem faina impreuna cu zaharul intr-un bol.Separat batem ouale cu smantana si le turnam peste faina.Incepem sa mestecam cu ajutorul unui tel si treptat adaugam si laptele.
Din aceasta compozitie prajim 15 clatite in tigaia incinsa.

Pentru crema punem laptele impreuna cu ciocolata rupta bucatele intr-o cratita pe aragaz.Batem bine cele 4 galbenusuri si le amestecam cu zaharul,esenta de rom,cacaoa si amidonul.Cand laptele incepe sa dea in fiert se adauga compozitia cu ouale si mai tinem pe foc mic,mestecand mereu cu un tel,pana cand crema incepe sa se ingroase.
Lasam crema sa se raceasca putin si apoi adaugam untul si o lasam in continuare la racit.
Cand crema este rece incepem asamblarea tortului:Incepem cu o clatita,continuam cu o portie de crema,apoi iar clatita si tot asa pana cand terminam clatitele.
De data aceasta eu am decorat tortul de clatite cu cacao dar se poate foarte bine decora si cu frisca.Lasati-l minim 2-3 ore la frigider(ideal ar fi sa stea peste noapte la rece dar daca nu aveti rabdare se poate manca si in 2-3 ore).
IMG_2891

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s