Chec din albusuri cu ciocolata si portocale

IMG_2915

Cum pitica mea mananca doar galbenusul de la ou,deocamdata,in ultimul timp tot se aduna albusuri.Plus ca,acum 2 zile ,am facut un tort si mi-au mai ramas si de acolo cateva asa ca astazi o sa fac un chec cu ele.Reteta este foarte simplua:masuram cu o cana albusurile si apoi cu aceeasi cana punem cantitati egale de faina si zahar.Cana pe care am folosit-o eu are 250ml.

Ingrediente:

1 cana albusuri(7 buc au fost la mine)
1 cana zahar
1 cana faina
1/2 cana bobite de ciocolata
3 lingurite coji de portocala la borcan(reteta o gasiti la sectiunea”Cum fac”)

Albusurile se bat spuma iar cand aceasta este suficient de tare incepem sa adaugam zaharul.Adaugam cate o lingura,apoi mestecam bine cu mixerul si tot asa pana cand terminam cana de zahar.Faina se pune toata odata si se amesteca usor cu o spatula pana cand este toata incorporata.
Adaugam bobitele de ciocolata si cojile de portocala,amestecam si turnam compozitia intr-o tava de chec.
Dam tava la cuptorul prencalzit la foc mic pana cand checul trece „testul scobitorii”.
Checul se scoate din tava doar cand este complet racit pentru ca altfel se va rupe.

IMG_2921

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s