Anghinare cu mozzarella

IMG_3015
Prima data m-am intalnit cu anghinarea acum doi ani.Mama mea locuieste in Sicilia si in urma cu doi ani mi-a trimis anghinare in ulei.Nu mai mancasem niciodata…vazusem pe rafturi in supermarket-uri dar nu m-a tentat niciodata sa iau.Eheeeee…si dupa ce le-am gustat…soc…chiar imi plac.
Am vorbit cu mama…mi-a dat cateva ponturi cum sa prepar anghinarele proaspete si de atunci a inceput sa imi trimita periodic.
Iarna aceasta am vazut si la noi,la Auchan,anghinare proaspete.Sunt mai micute decat cele pe care mi le trimite mama dar sunt sigura ca au un gust la fel de bun.
La inceputul sapatmanii am primit aceste minunatii:
IMG_2961
Am ales pentru ele o reteta simpla dar care sa le puna in evidenta savoarea.

Ingrediente:

5 bucati anghinare
2 lamai
2 frunze de dafin
1/2 lingurita boabe de coriandru
5 felii mozzarella
vinaigrette cu coriandru(reteta o gasiti la sectiunea”Sosuri”)

Umplem un castron mare cu apa rece,taiem o lamaie in doua si ii stoarcem zeama in apa.Luam o anghinare,ii taiem coada, curatam primele doua randuri de frunze si ii taiem cam 1 cm din varf apoi o punem imediat in castronul cu apa ca sa nu se negreasca.Procedam la fel cu restul anghinarelor.
Le lasam sa stea in apa 30 de minute apoi le mutam pe aragaz intr-o cratita in care am pus la fiert apa cu frunzele de dafin,jumatate de lamaie stoarsa si boabele de coriandru.Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba aproximativ 3 de minute pana cand anghinarele se moaie(le incercam cu o furculita).
Le scoatem din apa si le lasam sa se receasca putin.
Intre timp pornim cuptorul la 160 de grade si taiem jumatatea de lamaie ramasa in 5 felii.
Luam o tava pentru cuptor,punem feliile de lamaie,deasupra asezam cate o anghinare iar peste aceasta adaugam o felie de mozzarella si dam tava la cuptor pentru 10 minute pana cand se topeste mozzarella.
Este un fel de mancare ce se serveste cu mana,oblibatoriu cu sos vinaigrette cu coriandru:inmuiem fiecare frunza de anghinare in sos pe masura ce o mancam.
Noi de data aceasta am servit alaturi de cascaval pane dar nu este obligatoriu…putei sa o serviti pur si simplu .
IMG_3012

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s