Cartoful

1.Cartofii pusi la copt nu mai plesnesc daca ii intepi cu o furculita.
2.Cartofii fieri se curata mai usor daca, atunci cand ii scoatem din apa fierbinte, ii introducem imediat in apa rece.
3.Cartofii noi se curata usor daca ii tinem jumatate de ora in apa cu sar grungoasa si apoi,cand ii scoatem,ii frecam cu un servetel de bucatarie.
4.Cartofii prajiti se sareaza la sfarsit.
5.Cartoful crud absoarbe excesul de sare din mancare.
6.Cartofii se tin in loc intunecat,acoperiti cu ziar peste iarna pentru a nu se pali.
7.Amidonul continut de cartofi protejeaza impotriva cancerului de col dar regleaza si nivelul de colesterol.
8.Cartofii noi nu se pregatesc impreuna cu cei vechi deoarece au timpi de pregatire diferiti.
9.Cartofii pentru pireu se tin apa calduta 10 minute inainte de a-i pune la fiert pentru a scoate amidonul din ei si a obtine un pireu pufos , nu unul cleios.
10.Pentru obtinerea unui pireu nelipicios trebuie sa nu folosim mixerul ci pasatorul manual sau furculita.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s