Rulada din pulpe de pui cu sos de capere

IMG_3085

De ceva timp am primit de la mama un borcanel cu capere.Vroiam sa fac ceva deosebit cu ele.Mai folosisem capere in diferite salate,cu somon la cuptor dar acum peste nu aveam si de salate nu prea aveam chef…asa ca am incercat sa le combin cu pui.Si ce idee buna am avut…a fost un preparat foarte reusit pe care cu siguranta il voi mai repeta.Si adevarul este ca si puiul,saracul,maimerita si el din cand in cand rasfatat si preparat altfel decat prajit sau snitel di piept de pui
Asadar l-am facut si pe „domnul pui” sa se simta special,am facut si caperele fericite ca in sfarsit le folosesc dar si papilele noastre gustative au fost in extaz la o asa explozie de arome.

Ingrediente:

2 pulpe superioare

Umplutura:

o ceapa mica
2 linguri ulei de masline
100 gr spanac congelat
25 gr boabe de mazare
50 ml vin alb sec
50 gr parmezan ras
sare
piper
nucsoara

Marinata:

70 gr iaurt
1/2 lingurita ghimbir
1/2 lingurita chimen
1/2 seminte de coriandru prajite si pisate
2 cuisoare
2 lingurite sos de soia
piper rosu

Sos de capere:

50 ml ulei de masline
2 catei de usturoi
150 ml supa de pui
2 linguri capere
zeama de la jumatate de lamaie
sare

Incepem cu prepararea umpluturii.Tocam ceapa marunt si o punem intr-o tigaie la calit timp de 3 minute.Adaugam mazarea si spanacul peste care punem 50 ml de vin.Acoperim tigaia si lasam legumele la inabusit 5 minute,dupa care oprim aragazul,adaugam un varf de lingurita de nucsoara,sare si piper dupa gust si lasam la racit.
Intre timp pregatim pulpele.Ale mele au fost cu os si au trebuit dezosate mai intai.Dupa ce am scapat de oase am pus pe rand pulpele intre 2 folii alimentare si le-am batut cu ciocanul pentru snitele.
Pe fiecare bucata de pulpa intindem cate jumatate din cantitatea de spanac si presaram cu jumatate din cantitatea de parmezan,apoi rulam.Prindem capetele cu scobitori ca sa nu curga umplutura.
Intr-un bol punem toate ingredientele pentru marinata si le mestecam cu o furculita.Pentru masurarea ingredientelor folositi o lingurita cat mai mica.Punem cele doua rulouri de pui in marinata,le acoperim foarte bine cu aceasta,dupa care invelim castronul in folie alimentara si il dam la rece pentru 2 ore.
Dupa douaore tapetam un vas termorezistent cu unt,scoatem rulourile din marinata si le asezam in el.Acoperim cu un capac sau daca vasul nu are cu folie de aluminiu si dam vasul la cuptor la foc potrivit spre mic pentru 45-50 de minute cand inlaturam capacul si mai lasam 10 minute vasul la cuptor pentru ca rulourile sa se rumeneasca.
Pentru sosul de capere punem 50 ml ulei de masline intr-o tiagaie,adaugam usturoiul pisat marunt si lasam 1 minut dupa care adaugam si supa de pui.Caperele le impartim in doua:o lingura le taiem in jumatati pentru a-si imprastia mai bine aroma iar o lingura le punem intregi.Stoarcem zeama de la jumatate de lamaie,potrivim de sare si lasam 15 minute pe foc.
Asezam rulourile pe o farfurie,punem sosul deasupra siservim cu ce garnitura dorim.Noi am servit cu sote de morcovi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s