Briose de vanilie cu inima de caramel

IMG_2938

De-a lungul timpului am facut multe retete de briose dar acestea cu umpluturi sunt deosebite.Ai crede ca sunt greu de facut dar dimpotriva…se fac la fel de usor ca orice surate de-ale lor pufoase.
De aceasta data am ales umplutura de caramel pentru ca mi se pare ca se potriveste foarte bine cu vanilia si cu vremea indecisa de la inceputul primaverii.

Ingrediente:

180 gr. faina
175 gr. zahar
un plic praf de copt
un ou
75 gr unt
150 ml lapte
esenta de vanilie

Pentru umplutura:
un plic budinca de caramel
500 ml lapte
3 linguri de zahar

Incepem prin a prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj:din cei 500 ml lapte luam 5 linguri pe care le amestecam cu praful de budinca si cu zaharul.Restul de lapte il punem pe foc iar cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de budinca si mestecam energic cu un tel ca sa nu faca cocoloase.Cand compozitia incepe sa se ingroase o luam de pe foc.Lasam budinca la racit deoarece aceasta se foloseste rece pentru inima brioselor.Din cand in cand mai mestecam in ea ca sa nu faca pojghita.

Punem laptele la incalzit si cand da in fiert il luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete si zaharul.Mestecam cu un tel pana cand se topeste untul.
Intr-un bol cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam toata odata peste lapte.Mestecam energic in continuare cu telul ca sa nu se faca cocoloase.
La final adaugam oul si esenta de vanilie.
Pregatim formele de briose:eu am forme individuale din silicon asa ca le pun intr-o tava mai mare si le ung cu putin ulei.
In fiecare forma punem o lingura din compozitia de briose,in mijlocul ei punem o lingurita din budinca de caramel iar deasupra punem din nou o lingura din compozitia de briose.
Umplem astfel toate formele si le dam la cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute pana cand trec „testul scobitorii”.
Lasam briosele sa se raceasca in forme.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s