Ciorba cu perisoare pentru bebelusi

IMG_2987

Ciorbita de perisoare este foarte nutritiva si se face destul de repede.Eu i-am dat fetitei mele acest fel de ciorbita incepand cu varsta de 9 luni si a acceptat-o foarte bine.

Ingrediente:

un morcov potrivit
un pastarnac mic
o felie radacina de telina
o ceapa mica
100 gr piept de pui
10 gr orez
un galbenus de ou
cateva frunze de patrunjel

Spalam orezul in cateva ape si il lasam la muiat intr-o ceasca.
Intr-o cratita punem un litru de apa si o punem la fiert pe aragaz.
Dam radacinoasele pe razatoarea mare,taiem ceapa cubulete mici si le punem la fiert.
Pieptul de pui il taiem foarte marunt,il amestecam cu orezul scurs de apa si cu galbenusul de ou.Cand legumele sunt fierte,formam din carne mici bilute cu varful degetelor si le punem la fiert in ciorbita.Lasam inca 30 de minute pe foc pana cand peisoarele sunt fierte,apoi adaugam bulionul(eu am pus bulion facut in casa fara sare si conservant) si mai lasam 10 minute pe foc.
Tocam cateva frunze de patrunjel verde si este gata de servit.
Daca piticul mananca inca mancarea pasata ,o pasam cu un blender daca nu o servim asa cum este.Carnea este foarte marunt tocata asa ca nu ar trebui sa fie nicio problema pentru ei sa manance perisoarele.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s