Spanac cu ou pentru bebelusi

IMG_3059

Spanacul este o leguma foarte importanta pentru bebelusi deoarece contine multe minerale si vitamine.Eu i-am dat piticei mele spanac de la 7 luni,la inceput congelat iar acum de cand a aparut cel proaspat din acesta.Tot pentru inceput i lam dat doar fiert simplu in apa sau lapte ajungand la reteta aceasta in jurul varstei de 9 luni.

Ingrediente:

50 gr spanac
1/2 ceapa mica
1 lingurita ulei
un galbenus de ou
120 ml lapte
1 catel de usturoi
2 lingurite pasta de rosii facuta in casa fara sare si conservant

Taiem ceapa cubulete mici.
Intr-o craticioara pe foc mic punem o lingurita de ulei de masline, 2 linguri de apa si ceapa.Dupa 3 minute adaugam si spanacul.Daca aveti spanac congelat,tocat,il puneti pur si simplu,daca aveti spanac proaspat il opariti mai intai,il taiati marunt si apoi il adaugatipeste ceapa.
Turnam laptele si pasta de rosii deasupra,taiem usturoiul cat putem de mic si il punem si pe el in cratita si lasam pe foc mic pana cand laptele incepe sa scada ,cam 15-20 de minute.Lasam doar putin sa scada laptele,nu de tot.Atunci punem galbenusul in mijocul spanacului si cu o lingura il acoperim in intregime cu spanac,fara sa il spargem.Mai lasam 10 minute pe foc pana galbenusul este tare(verificam cu furculita) si laptele a scazut suficient.
Cand servim sfaramam galbenusul cu furculita.
Este o mancarica scazutacu un gust usor dulceag,de la lapte,care cu siguranta va fipe placul bebeluslor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s