Sote de morcovi

IMG_3082

Soteul de morcovi este o garnitura delicioasa si foarte nutritiva care poate fi servita alaturi de carnea de pui sau de porc dar si pur si simplu langa o salata.

Ingrediente:

250 gr morcovi
o lingura de zahar
25 gr unt
100 ml vin rose
150 ml apa

Morcovii se curata de coaja,se spala si se taie feliute subtirii.Intr-o tigaie punem zaharul la caramelizat pe foc mic.Cand zaharul devin lichid adaugam untul si mestecam pana cand acesta se topeste.
Adaugam morcovii si ii lasam timp de 5 minute sa se caramelizaze.Punem vinul si apa,acoperim tigaia cu un capac si o lasam sa fiarba timp de 30 de minute la foc potrivit.Cand morcovii sunt moi ii scoatem iar sosul il mai lasam 10-15 minute pe foc sa se mai ingroase.Adaugam sosul fierbinte peste morcovi si soteul este gata de servire.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s