Langosi

IMG_3290
Acum cateva zile ma suna sotul meu pe la 6 dupa-amiaza si imi spune:”Cam intr-o ora jumatate ajung ascasa…cu musafiri…avem si noi ceva sarat?”
„Hmmm…nu prea doar dulce…dar rezolvam noi cumva”
Si ce puteam sa fac intr-o ora jumatate sa fie si de senzatie?…LANGOSI…langosi crocanti si basicati.

Ingrediente:

500 gr faina
50 ml lapte caldut
250 ml apa calduta
25 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 ou
sare
ulei (pentru prajit si framantat/modelat langosii)

Intr-un bol punem drojdia,zaharul si laptele caldut.Amestecam putin cu o lingurita pana cand amestecul devine cremos.Lasam maiaua ca crescut 10 minute.
Intre timp,intr-un castron incapator cernem faina amestecata cu sarea si facem o adancitura in mijloc in care punem oul si maiaua.Incepem sa mestecam adaugand treptat si apa calduta.La final,dupa ce am incorporat toata faina,trebuie sa avem o coca moale si elastica.Daca vi se pare ca aluatul este greu de framantat pentru ca e prea moale puteti sa va ungeti mainile cu ulei.
Dupa ce am terminat de framantat aluatul il lasam in castron,la dospit pentru o ora,stropit cu ulei din belsug.
Cand aluatul este crescut ungem masa de lucru cu ulei si transferam aluatul pe ea.
Cu mainile unse bine cu ulei rupem bucati de aluat de marimea unui ou si le intindem.Daca vreti ca langosii sa fie crocanti si basicati(asa cum imi plac mie) intindeti aluatul cat mai subtire,daca vreti sa fie pufosi il lasati mai gros.Langosii astfel formati ii mutati cu grija intr-o tigaie cu ulei incins.Ii prajiti 1-2 minute pe fiecare parte pana cand capata o culoare aurie.
Pentru servire am facut doua umpluturi:smantana cu usturoi si telemea de bivolita amestecata cu smantana si marar.
Rezultatul…succes maxim…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s