Sos de parmezan

IMG_3367

Sosul de parmezan este un sos specific italienesc.Se foloseste la salate,paste,pizza sau alaturi de anghinare sau pui.De cele mai multe ori servim sosul de parmezan cald dar in salate sau cu friptura de pui se poate servi si rece.Se poate pastra la frigider pana la o saptamana dupa preparare.

Ingrediente:

50 gr unt
30 gr faina
250 ml lapte
100 gr parmezan
nucsoara
sare
piper

Intr-o craticioara cu pereti dublii topim untul,adaugam faina si mestecam ca sa nu se faca cocoloase.Dupa 3 minute incepem sa adaugam laptele si continuam sa amestecam cu un tel.
Lasam sosul pe foc 20 de minute mestecand mereu.
Dupa ce fainaeste fiarta oprim araazul,adaugam parmezanul impreuna cu un varf de lingurita de nucsoara si condimentam cu sare si piper.

Anunțuri

Un gând despre “Sos de parmezan

  1. Pingback: Anghinare umplute | Sam's Recipes

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s