Orez cu lapte

IMG_3444
Cel mai iubit desert al copilariei.Cine ar putea refuza un caston cu orez cu lapte si scortisoara?Ai putea oare sa iti refuzi un moment de retraire al minunatelor clipe cand gaseai dimineata pe masa castronul cu orez cu lapte cald, facut de mama, sau cand, in dupa-amiezile reci de iarna stateai la tine in camera,invatand,si bunica venea incetisor cu un bol fierbinte cu orez cu lapte?Minunate momente ale copilariei pe care le rememorez cu fiecare lingurita aromata si delicata a orezului cu lapte.
Este o gustare pe care o fac cu foarte mult drag piticei mele si pe care ea o mananca cu foarte multa bucurie.

Ingrediente:
500 ml lapte
100 gr orez
100 gr zahar
scortisoara

Spalam orezul in cateva ape apoi il lasam la muiat 30 de minute.
Punem laptele impreuna cu zaharul la fiert,adaugam orezul si lasam pe foc pana cand acesta este fiert.Trebuie sa mestecam mereu pentru ca orezul se prinde repede.Cand orezul este fiert adaugam scortisoara dupa gust si turnam orezul cu lapte in boluri.
Atunci cand fac pentru pitica nu pun zahar deloc.Fierb doar orezul in lapte si dupa ce am oprit aragazul pun fructe proaspete ca sa il indulcesc.De obicei pun banane,pere,papaya,prune,caise,piersici pisate sau mere rase pe razatoarea mica sau combinatii de fructe.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s