Tort cu baloane colorate

DSC00031

Mai e putin si pitica mea o sa faca un an asa ca sunt in cautarea tortului perfect pentru ziua ei.
Pornind de la faimoasa prajitura cu bilute de cocos astazi am experimentat un tort vesel cu balonase colorate.Dupa ce l-am si gustat am decis ca ramane pe lista favoritelor pentru petrecere.

Ingrediente:

Balonase colorate:

250 gr branza dulce
50 g nuca de cocos
50 g zahar
2 galbenusuri
50 gr amidon
colorant alimentar 4 culori

Blat alb:

100 gr zahar
65 gr unt
90 ml lapte
115 gr faina
5 gr praf de copt(1/2 plic)
2 oua

Blat cacao:

100 gr zahar
65 gr unt
90 ml lapte
90 gr faina
25 gr cacao
5 gr praf de copt(1/2 plic)
2 oua

Crema:

200 gr branza dulce
100 ml lapte condensat
100 gr ciocolata alba
2 linguri gem de caise
10 gr gelatina

Pentru balonase amestecam toate ingredientele intr-un bol.Compozitia rezultata o impartim in 4 castronase.In fiecare castronas punem cate 2-3 picaturi de colorant pana obtinem culoarea dorita.Dam castronelele la frigider pana cand este gata compozitia pentru primul blat.
Pentru blatul alb punem intr-o craticioara cu pereti dublii laptele,untul si zaharul si o punem pe aragaz pe foc mic pana cand se topeste untul.Lasam putin compozitia sa se raceasca.
Intr-un bol cernem faina impreuna cu praful de copt si oadaugam toata odata pete compozitia din craticioara.Mestecam energic cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase.Adaugam ouale unul cate unul.
Ungem cu ulei o forma de tort cu dimensiunea de 22 cm.Luam din frigider castronasele in care am facut compozitiile colorate de branza si cocos si formam bilute mici folosind cate jumatate de cantitate de cpmpozitie din fiecare castron. Turnam compozitia de blat alb peste bilute si dam forma la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute(verificam cu scobitoarea daca este gata).
Cat timp blatul alb sta la cuptor ,il facem pe cel de cacao.Procedeul este exact acelasi doar ca amestecam si cacao cu faina si praful de copt.
Lasam cele doua blaturi la racit si ne ocupam de crema.
Asa aratau cele 2 blaturi cand le-am rasturnat din forme si le-am pus la racit:


Punem gelatina la muiat in apa rece.
Topim ciocolata la bain marie.
Intr-un castron mixam branza dulce cu laptele condensat timp de 5 minute apoi adaugam ciocolata topita.
Dam gemul de caise prin blender ca sa obtinem o pasta fina si il turnam peste branza dulce continuand sa mixam.
Punem gelatina 20 de secunde la microunde sa se topeasca apoi o turnam peste crema si mestecam cu un tel.Dam crema la frigider pana cand sunt si blaturile racite.Daca blaturile sunt racite lasam totusi crema o ora la rece.
Ca sa montam tortul punem blatul alb intreg pe un platou,intindem jumatate din crema de branza peste iar deasupra punem blatul cu cacao.Eu am pus blaturile invers decat au stat in forma de copt adica cu partea care au stat pe fundul formei eu am pus-o deasupra pentru ca acea parte este dreapta si fara crapaturi.Imbracam tortul cu cealalta jumatate de crema si il decoram dupa bunul plac.Eu am decorat cu ornamente de ciocolata alba si neagra.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s