Mini tortulete roz

DSC00643

Am pornit de la ideea de a face un tort degrde dar cand am vazut cat de frumoase mi-au iesit blaturile a schimbat planul si am decis sa fac mai multe „torturi” mai micute.Blaturile sunt delicioase si nu necesita insiropare iar despre crema nu pot sa spun decat atat:ganache de ciocolata alba…

Ingrediente:

Blaturi:

110 gr unt
240 ml lapte
300 gr zahar
250 gr faina
1 plic praf de copt
4 albusuri
Colorant alimentar

Crema:

200 gr ciocolata alba
200 gr smantana pentru frisca

Incepem cu prepararea cremei deoarece are nevoie sa stea ceva timp la frigider.Asadar,ciocolata rupta bucati impreuna cu smantana le punem intr-o craticioara cu fundul dublu.Punem craticioara pe aragaz la foc mic pana cand se topeste ciocolata.Amestecam din cand in cand cu un tel.Dupa ce ciocolata s-a topit lasam putin sa se raceasca apoi dam crema la frigider pentru 3-4 ore.
Intre timp pregatim blaturile.Aceasta operatiune o sa ne ia ceva timp.
Intr-un castron punem untul tinut la temperatura camerei si laptele si mixam 3-4 minute.Adaugam 200 gr zahar zaharul continuand sa mixam.
Intr-un alt castron batem spuma albusurile impreuna cu restul de 100 gr zahar.
In compozitia de lapte si unt punem faina cernuta impreuna cu praful de copt iar cand aceasta este incorporata in totalitate adaugam albusurile spuma si mestecam cu o spatula de jos in sus.
Compozitia astfel obtinuta o impartim in mod egal in 6 boluri(aproximativ 190 gr in fiecare bol).
Un bol il lasam cu compozitia alba iar celelete 5 le coloram in diferite intensitati cu colorant rosu.
Intr-o forma de tort cu diametrul de 2 cm punem compozitia dintr-un castronel si o dam la cuptor la foc mic 20 de minute, pana cand trece testul scobitorii.Cand blatul este copt scoatem forma din cuptor,lasam blatul sa se raceasca in ea 10 minute apoi il mutam pe un gratar si il lasam la racit.Apoi umplem din nou forma si o dam din nou la cuptor.Daca aveti 2 tavi identice merege mai repede…nu mai asteptati pana se raceste blatul 10 minute in forma.Eu nu am avut decat o forma asa ca mi-am ocupat o mare parte din zi cu coacerea celor 6 blaturi.
Dupa ce blaturile au fost coapte si racite luam un pahar cu gura mai larga si decupam cu el cercuri din cele 6 blaturi.
Scoatem crema din frigider(dupa ce a stat 3-4 ore)si o batem cu mixerul la viteza medie pana cand devine pufoasa apoi montam tortuletele:punem un cerc de o culoare,crema de ciocolata,un cerc de alta culoare,crema de ciocolata si la final alt cerculet de blat.
Din aceasta compozitie am facut 13 minitortulete.
Din resturile de blat puteti sa faceti aceste biluteDSC00645

DSC00456 delicioase si in felul acesta aveti dintr-un foc doua feluri de prajituri.

Anunțuri

5 gânduri despre “Mini tortulete roz

  1. Delicioase, pur si simplu delicioase!!! Azi am reusit sa le fac, nu au iesit asa frumoase ca in pozele tale ( tava de alte dimensiuni, cuptor care coace mai mult pe o parte :)) ), dar nici nici nu a mai contat. Crema este criminala 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s