Ficatei pane

DSC00176

Iata o alternativa delicioasa , pe care si cei mici o vor iubi,la clasicii ficatei la tigaie.O reteta rapida pe care o putem servi atat ca fel principal alaturi de o garnitura de cartofi sau legume,cat si ca aperitiv.

Ingrediente:

500 gr ficatei de pasare
2 oua
3 linguri de faina
6 felii de paine
sare
piper
ulei pentru prajit

Din feliile de paine pregatim pesmet proaspat.Punem feliile de paine pe gratarul de la cuptor si le lasam la foc minim pana cand se usuca,apoi le pisam in blander.Pesmetul astfel obtinut il punem intr-o farfurie.
Ficateii ii spalam si ii lasam sa se scurga intr-o sita.
Batem cele 2 oua cu o lingura de faina si condimentam cu sare si piper.
Cele 2 linguri de faina ramase le punem intr-o farfurie.
Ficateii scursi bine de apa,ii luam unul cate unul,ii trecem prin faina,prin ou si la final prin pesmet si ii punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.Cand ii trecem prin pesmet apasam usor cu degetele pentru ca pesmetul sa se lipeasca uniform de toata suprafata ficateilor.
Ii prajim cate 2-3 minute la foc potrivit,pana cand se rumenesc,apoi ii scoatem pe o farfurie acoperita cu un servetel pentru a absorbii excesul de ulei.
Pot fi serviti atat calzi cat si reci.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s