Ciolan bavarez

DSC00492

Aveam in congelator o minuatie de ciolan proaspat ramas de ultimele piftii si tot imi faceam planurii cu el:ba sa-l fac pe varza calita,ba la cuptor alaturi de cartofi,ba cu fasole si de fiecare data cand mergeam sa-l scot ma razgandeam si ziceam ca-l mai las o zi ca sa ma hotarasc cum il fac.In cele din urma mi-a venit ideea cu ciolanul bavarez,fiert in bere.Si s-a dovedit a fi o idee foarte buna ,rezultatul final fiind unul senzational.Carnea s-a patruns foarte bine,a fost foarte moale iar gustul dat de amestecul de mirodenii a fost unul deosebit.Se poate face si cu ciolan afumat dar cum eu nu am avut decat proaspat am pus in tava cateva bucati de sorici afumat care i-au dat o aroma deosebita.

Ingrediente:

un ciolan de porc
500 ml bere
10 catei de usturoi
2 lingurite piper boabe
3 foi de dafin
1 lingurita chimen
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita sare
o ceapa

Spalam ciolanul si il punem la fiert in apa cu o lingurita boabe de piper,3 foi de dafin si putina sare.
Dupa ce ciolanul a fiert cam o ora il scoatem si il punem intr-o tava mai adanca pentru cuptor.Cu un cutit il crestam la distanta de 3 degete pe lungime si pe latime obtinand patratele.
Intr0un mojar pisam 4 catei de usturoi impreuna cu o lingurita de sare,o lingurita de chimen si una de cimbru uscat.Cu pasta obtinuta frecam bine ciolanul pe toate partile.
Curatam ceapa,o taiem in patru si o punem in tava impreuna cu o lingurita de piper boabe si 250 ml de bere.Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor la foc mic pentru o ora-o ora si jumatate pana cand scade berea.Scoatem tava,intoarcem ciolanul,adaugam restul de bere si o lasam din nou acoperita la cuptor pentru inca o ora.Inlaturam folia de aluminiu si mai lasam ciolanul ina 15-20 de minute in cuptor sa se rumeneasca.
Am servit ciolanul alaturi de fasole batuta si varza acra calita.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s