Stufat de miel

DSC00843

Desi m-am mutat de ceva timp (vreo 11 ani la numar)in Vestul tarii si aici nu este comun,stufatul de miel este o mancare la care nu renunt pentru masa de Paste.Si eu,si sotul meu o indragim foarte mult si ne duce de fiecare data cu gandul la casa copilariei,la Pastele petrecut alaturi de parinti.

Ingrediente:

carne de miel
20 fire ceapa verde
20 fire usturoi verde
2 legaturi patrunjel verde
1 legatura marar
150 ml vin
2 linguri bulion
30 ml ulei
sare
piper

Cantitatea exacta de carne nu stiu sa v-o spun.Pot sa va spun ca noi taiem sira spinarii de la miel in bucatele cat 3 degete de late si pe acestea le folosim toate la stufat.
Asadar,bucatile de carne spalate si sterse cu un servet de bucatarie se prajesc pe toate partile in 30 ml de ulei.Adaugam vinul si 2 cani de apa,acoperim cratita cu un capac si lasam carnea sa se inabuseasca.
Intre timp spalam si curatam ceapa si usturoiul si le taiem in bucati mari cam cat 2-3 degete.
Dupa ce carnea s-a patruns adaugam ceapa si usturoiul si continuam sa fierbem inca 10 minute.
Adaugam bulionul,patrunjelul si mararul tocate si potrivim de sare si piper.
Dam cratita la cuptor la foc potricit spre mic timp de 20-30 de minute pana cand stufatul scade.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s