Jeleu de menta

DSC01502

Pentru ca a inceput perioada conservlor de iarna si piata este plina de menta proaspata ,astazi am facut jeleu de menta.Este un jeleu foarte parfumat si aromat care se poate folosi pe timpul iernii ca atare sau la diferite torturi si prajituri.
Se face foarte usor si repede iar rezultatul este unul spectaculos.

Ingrediente:

o legatura de menta proaspata
250 gr zahar
250 ml apa
sucul de la o lamaie
10 gr gelatina

Punem zaharul si apa intr-o craticioara pe foc mic si le fierbem pana cand zaharul este dizolvat si se formeaza un sirop.
Oprim aragazul si punem menta spalat si scursa de apa in siropul fierbinte.Acoperim craticioara cu un capac si o lasam asa 15 minute.
Intr-un castronel hidratam gelatina in 3 linguri de apa.
Dupa ce menta si-a lasat aroma in sirop,o scoatem,incalzim putin siropul si adaugam gelatina si sucul de la o lamaie.
Punem jeleul in borcanele sterilizate la cuptor,le capacim si le punem in camara.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s