Tort tiramisu

DSC01361 - Copy
Acest tort este ideal pentru atunci cand vrei sa faci ceva dulce rapid si spectaculos.Tiramisu este un desert indragit de foarte multa lume iar inlocuirea piscotuilor cu un blat de piscot este o alegere foarte buna.

Ingrediente:

Blat:

6 oua
7 linguri de zahar
7 linguri de faina
5 gr praf de copt(o lingurita)
5 gr bicarbonat de sodiu(o lingurita)

Crema:

5 galbenusuri
150 gr zahar
600 gr mascarpone
400 ml smantana pentru frisca

300 ml cafea tare neindulcita
50 ml rom
cacao pentru decor

Pentru blat separam ouale si mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar pana cand acesta se dizolva.
Cernem faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.
Batem albusurile spuma impreuna cu celelalte 3 linguri de zahar apoi adaugam galbenusurile in fir subtire continuand sa mixam.Adaugam si faina,cate o lingura,mestecand cu o lingura de lemn sau cu o spatula de aceasta data.
Punem compozitia intr-o forma de 22 cm si o coacem 20-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade(pana cand trece testu scobitorii).Lasam blatul la racit in forma.
Pentru crema punem galbenusurile impreuna cu zaharul intr-un bol si le mixam apoi transferam bolul pe aragaz deasupra unei cratite cu apa,avand grija ca fundul bolului sa nu atinga apa.Fierbem compozitia pe baie de aburi timp de 10 minute,mestecand mereu,pana cand se dizolva zaharul.Luam bolul de pe foc si il lasam la racit.
Pregatim cafeaua tare,o amestecam cu romul si o lasam sa se raceasca.
Crema de branza o punem intr-un castron si o mestecam cu o lingura de lemn.
Batem smantana de frisca pana cand se intareste.Din frisca oprim 2 linguri pentru decor.
Cand crema de oua s-a racit adaugam branza si mixam 2 minute.Punem si frisca batuta si mestecam cu o lingura de lemn sau cu o spatula.
Blatul racit il taiem in doua.
Punem primul blat,il insiropam bine cu cafeaua racita,punem 1/2 crema,al doile blat,il insiropam cu restul de cafea si la final restul de crema,imbracand si lateralele in crema.
Deasupra cernem cacao si decoram cu frisca pastrata.
DSC01428 - Copy

DSC01430 - Copy

DSC01396 - Copy

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s