Tarta frantuzeasca cu mere

DSC01061 - Copy

Tartele cu fructe sunt acele deserturi care se fac foarte usor si repede dar care se termina la fel de repede.Rareori o tarta cu fructe apuca doua zile.
Aluatul folosit este pâte brisée,cel pe care francezii il folosesc la toate tartele lor iar umplutura este una fina si aromata.

Ingrediente:

Aluat:

100 grame unt rece
250 grame făină
1 praf sare
1 gălbenuş

Umplutura:

8 mere potrivite
1 lingurita scortisoara
2 linguri zahar
100 gr dulceata de portocale

Aluatul se face foarte usor:peste faina cernuta se pune untul de la frigider taiat cubulete si sarea si incepem sa ne jucam cu degetele.Si ne jucam asa vreo 3-4 minute apoi adaugam galbenusul de ou si ne mai jucam putin pana obtinem un aluat sfaramicios.Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru o ora.
Intre timp spalam si curatam merele de coaja si de casuta semintelor. 5 dintre ele le taiem cubulete mici si le punem intr-o craticioara pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara.Le calim 10 minute pana cand zaharul s-a topit si merele s-au muiat apoi oprim focul si le lasam sa se raceasca.
Scoatem aluatul dupa ce a stat o ora la frigider si il intindem cu degetele intr-o forma de tarta.Il intepam din loc in loc cu o furculita si il mai lasam inca 30 de minute la frigider,dupa care il dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute.Scoatem aluatul inainte sa se rumeneasca,adaugam merele claite iar celelelte 3 mere le taiem fasii subtiri si cu ele acoperim tarta in forma unui trandafir.Cu o pensula ungem feliile de mar cu gemul de portocale si dam tarta la cuptor pentru inca 30 de minute,pana cand merele sunt rumenite.
Tarta se serveste calduta cu inghetata sau rece cu frisca proaspat batuta.

DSC01068 - Copy

DSC01035 - Copy

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s