Fursecuri festive de Craciun

fursec - Copy

Inca din primele zile ale lunii decembrie gandurile noastre zboara la Craciun,la cadouri si incepem sa facem planuri pentru masa de Craciun.Aceste fursecuri sunt cu siguranta mereu pe lista mea de Craciun.Pe langa faptul ca sunt foarte gustoase pot fi si decorate in ton cu sarbatoarea.De asemenea le puteti aranja frumos in pungulite si sa le faceti cadou colindatorilor,prietenilor sau chiar colegilor de servici.Iar de Mos Craciun ce sa mai zicem…o sa fie foarte fericit daca il serviti cu aceste fursecuri alaturi de un pahar de lapte cald cand vine sa va aduca darurile.

Ingrediente:

200 gr unt
100 gr zahar pudra
2 galbenusuri
esenta de migdale
430 gr faina
1 plic praf de copt

Decor:

1 albus
250 gr zahar pudra
1 lingura zeama de lamaie
colorant alimentar

Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pentru 5 minute.Adaugam pe rand galbenusurile,mixand bine dupa fiecare si esenta de migdale.
Separat,cernem faina impreuna cu praful de copt si incepem sa adaugam peste mixul de unt,mestecand cu o lingura.Framantam un aluat sfaramicios dar nelipicios.Invelim aluatul in folie alimentara si il dam pentru o ora la frigider.Acest lucru se face pentru ca fursecurile sa aiba o suprafata neteda.
Scoatem aluatul de la rece si,pe masa pudrata cu faina,intindem o foaie groasa de 1-2 mm pe care o decupam cu forme speciale de craciun.
Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam fursecurile unul lamga altul ,fara sa le lipim.Dam dava la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 10 minute,pana cand fursecurile capata o nuanta aurie pe partea care este pe tava.
Scoatem tava din cuptor si lasam fursecurile sa se raceasca in rava pentru 2-3 minute.Cand le scoatem din cuptor,fursecurile sunt inca moi dar nu va speriati pentru ca in odata racite vor capata textura crocanta si frageda pe care o au fursecurile.
Dupa ce s-au racit sunt gata pentru decor.
Intr-un castronel batem albusul tare si apoi adaugam zaharul lingura cu lingura.Dupa fiecare lingura de zahar adaugata mixam bine pana cand acesta este in totalalitate incorporat si abia apoi adaugam lingura urmatoare.Dupa ce am adaugat jumatate di zahar punem zeama de lamaie si apoi continuam cu zaharul pana il terminam.Icing-ul obtinut il impartim in castronele si il coloram cu coloranti alimentari in culorile dorite si apoi decoram cu el fursecuri;e dupa bunul plac.Icing-ul pe care nu il folositi il acoperiti bine cu folie alimentara deoarece in ontact cu aerul se intareste…asadar pastrati descoperita doar culoarea pe care o folositi,celelalte le acoperiti…si le descoperiti doar in momentul in care le folositi.
Fursecurile decorate le lasati 1-2 ore sa se usuce.Nu le suprapuneti pana cand icing-ul nu este complet uscat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s